New Page 1

رایانش ابری
این روزها تکنولوژی با سرعت بیشتری به سمت رایانش ابری (cloud computing) در حال حرکت است . حرکت از روش های سنتی به سمت این تکنولوژی طی سال های گذشته به طور پیوسته در حال انجام شدن است ، و احتمالا در آینده شاهد امکانات بیشتری در حوزه تعامل با ابر ، از هر نقطه با استفاده از تلفن های همراه خواهیم بود.

اما رایانش ابری به چه معناست ؟
به طور کلی رایانش ابری به معنای برون سپاری کردن ، نرم افزار ، فضای ذخیره سازی و پردازش داده هاست.به عبارت ساده تر کاربران با استفاده از منابعی خارج از کامپیوتر شخصی خود می‌توانند به موارد فوق دسترسی داشته باشند ، و برای این کار فقط به یک دستگاه با قابلیت اتصال به اینترنت نیاز دارند!

در رایانش ابری ، اطلاعات و برنامه ها ، به جای سخت افزار کامپیوتر کاربران در دیتاسنتر هایی با امنیت بالا ذخیره می‌شوند و از طریق آن ها قابل دسترس هستند . این امر ، به صرفه جویی در قدرت پردازشی ، راحت تر شدن تعامل کاربران و به اشتراک گذاری اطلاعات منجر خواهد شد و از طرفی دیگر این امکان را به کاربران می‌دهد تا با امنیت بالا ، از هر مکانی با استفاده از تلفن همراه‌شان بتوانند به فضای ابر خود دسترسی داشته باشند.

رایانش ابری یک راه بسیار کارآمد برای استفاده حداکثری از منابع کامپیوتری است. با استفاده از این تکنولوژی، نرم افزار و محیط های نرم افزاری بر مبنای پرداخت حق اشتراک قابل دسترس خواهند بود . کاربران به جای هزینه کردن برای خرید لایسنس نرم افزار هزینه ای به صورت ماهانه یا حتی روزانه پرداخت می‌کنند و از آن استفاده می‌کنند.نرم افزارها توسط سرویس دهنده ها نگهداری می‌شود و به روز رسانی های لازم هم روی آن انجام خواهد شد تا از نظر امنیتی و بازدهی وضعیت مطلوبی داشته باشند.

برای درک مفهوم رایانش ابری بهتر است تعریف سازمان ها و نهادهای بزرگ در این زمینه را ببینیم:


Gartner

Cloud computing is a style of computing in which scalable and elastic IT-enabled capabilities are delivered as a service using internet technologies

AWS

Cloud computing is the on-demand delivery of compute power, database, storage, applications, and other IT resources via the internet with pay-as-you-go pricing

IBM

The cloud is the delivery of on-demand computing resources — everything from applications to data centers — over the internet on a pay-for-use basis.

Elastic resources, Metered services, Self-service are key characteristics of it


نقاط مشترک در تعاریف فوق که در معرفی Cloud Computing ارایه شده اند نشان میدهد که Cloud یک محصول خاص نیست بلکه زیرساختی است که دارای ویژگی ها و مشخصات خاصی است که به شرح زیر می باشد:

Self service: انواع محصولات و خدمات در این زیر ساخت از قبیل خدمات IAAS، PAAS و SAAS در سبد محصولات قرار دارند و مصرف کننده می تواند به دلخواه و متناسب با شرایط مورد نیاز خود آنها را انتخاب کند.

Scalable and Elastic : خدمات ارایه شده با توجه به مصرف کاربر قابلیت بزرگ و یا کوچک شدن اتوماتیک دارند و این زیرساخت می تواند به فراخور نیاز بزرگ و کوچک شود.
On-demand: خدمات به محض تقاضای مصرف کننده در اختیار او قرار می گیرد.
Via internet: کلیه محصولات و خدمات از طریق بستر اینترنت در اختیار مصرف کننده قرار می گیرند.
Metered: در Cloud همه چیز اندازه گیری می شود.
Pay for use: بر اساس خدمات اندازه گیری شده، مصرف دقیق و مفید کاربر محاسبه شده و پرداخت بر اساس آن صورت میگیرد.
As a service: تمامی خدمات در قالب سرویس ارایه می شوند و مصرف کننده چیزی بیشتر از سرویس های مورد نیاز خود سفارش نمیدهد.

به صورت کاملا شفاف اگر سرویسی دارای مشخصات فوق نباشد نمی تواند نمایانگر یک سرویس ارایه شده توسط Cloud باشد.

چرا رایانش ابری بهترین راه است؟
رایانش ابری یک راهکار جدید نیست، بلکه مدل جدیدی از راهکار ارائه سرویس است .اما این روش جدید مثل انقلابی در صنعت IT بوده است که اجازه می دهد یوزرها و کاربران سرویس ها خود سرویس خود را انتخاب و سفارش دهند.

این تکنولوژی دردسرهایی که ذخیره سازی داده ها توسط کاربران ایجاد می‌کند را از بین می‌برد . با استفاده از این تکنولوژی نگهداری و مدیریت نرم افزار ها و سخت افزارها به عهده کاربران نیست و فراهم کنندگان سرویس ابر این کار را انجام می‌دهند. زیر ساخت های به اشتراک گذاشته شده در ابر کاملا شبیه به یک ابزار عمل می‌کند : شما تنها برای چیزی که به آن احتیاج دارید هزینه پرداخت می کنید ، علاوه بر این به روز رسانی ها به صورت اتوماتیک برای شما انجام می‌شود و کم و زیاد کردن سرویس‌تان هم به سادگی امکان پذیر است .

نرم افزارهای مبتنی بر ابر می‌توانند به صورت هفتگی یا روزانه در اختیار کاربران قرار بگیرند و از این نظر در هزینه های کاربران صرفه جویی های چشمگیری اتفاق می افتد . برای استفاده کردن از این نرم افزارها شما فقط لازم دارید مرورگر خود را باز کنید ، وارد فضای ابر خود شوید ، نرم افزار را سفارشی سازی کنید و با آن کار کنید.

علاوه بر این کاربران بسیاری می‌توانند همزمان و از مکان های مختلف به نرم افزار ها یا فایل های به اشتراک گذاشته شده ، دسترسی داشته باشند .

علاوه بر موارد بالا برخی از قابلیت هایی که باعث شده رایانش ابری ترند امروز فناوری اطلاعات باشد به شرح زیر است :

قابل دسترس از هر مکانی :
داده ها و برنامه ها ، متکی به دستگاه خاصی نیستند و از هر مکانی قابل دسترس هستند . این امر همکاری بلادرنگ (real-time) بین تیم هایی که از راه دور باهم در ارتباط هستند را فراهم می‌کند.

اجازه Customize کردن سرویس:
اپلیکیشن های مبتنی بر ابر قابلیت سفارشی سازی بی نهایت دارند . شما به سادگی می‌توانید توان ، فضای ذخیره سازی ، و پهنای باند را بر اساس نیاز کاربران تغییر دهید.

به صرفه از نظر هزینه:
با استفاده از cloud شرکت ها فقط برای چیزی که از آن استفاده دارند هزینه پرداخت می‌کنند . در این حالت هیچ سخت افزاری فضای شرکت را اشغال نمی‌کند و علاوه بر این نیاز به صرف انرژی 24 ساعته هم ندارد.در واقع این تکنولوژی از دو جنبه باعث صرفه جویی در هزینه ها خواهد شد:

کاهش هزینه های اولیه (CAPEX)
کاهش هزینه های عملیاتی (OPEX)
به روز رسانی بدون دردسر:
نرم افزارهای مبتنی بر وب دائما آپدیت می‌شوند. ارائه دهنده سرویس ابر نگهداری ، بک آپ گیری و رفع ایرادات آن را نیز به عهده دارد.

سریع:
سرویس ها بر مبنای تقاضای کاربران از طریق یک شبکه عمومی از دیتاسنتر های ایمن به آن ها تحویل می شود . این دیتا سنتر ها مدام به روز رسانی می‌شوند تا از نظر کارایی و بهره وری در بهترین حالت ممکن باشند.

ایمن:
اطلاعات در برابر حوادث طبیعی ، یا مشکلات سخت افزاری که در یک مکان رخ می‌دهند آسیب پذیر نیست . پروتکل های امنیتی و زیرساخت های ابر به صورت دائم مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند تا در مقابله با تهدید های احتمالی جدید به روز باشند.

کسب و کارها نرم افزارهای مختلفی با اهداف متفاوت را روی فضای ذخیره سازی ابری اجرا می‌کنند. نرم افزارهایی مثل CRM ، منابع انسانی ، حساب داری و … .

برخی دیگر از مزایای این تکنولوژی عبارتند از:

  • مدل پرداخت Pay as You Go

  • قابلیت Destroy کردن سرویس

  • قابلیت تغییر Plan های سفارش داده شده

  • قابلیت Auto Scale

  • Business Continuity


انواع رایانش ابری:
نه تنها همه فضاهای ابری شبیه به یکدیگر نیستند ، بلکه هر نوع از رایانش ابری نیز برای همه کاربران مناسب نیست . انواع ، مدل ها و سرویس های متفاوتی در حوزه رایانش ابری ارائه می‌شود تا به کاربران کمک کند بر اساس نیازهایشان مناسب ترین و بهترین راه حل را انتخاب کنند.

در ابتدا شما باید نوع فضای ابری که سرویس cloud شما روی آن پیاده سازی خواهد شد را انتخاب کنید. به طور کلی سه روش برای پیاده سازی و استقرار سرویس های ابری وجود دارد ، ابر خصوصی ، ابر عمومی و ابر ترکیبی که در ادامه به معرفی هر کدام خواهیم پراخت.

ابر عمومی (Public Cloud)
public cloudابرهای عمومی توسط شرکت های سرویس دهنده ابر نگهداری و مدیریت می‌شوند و مشتری تنها با پرداخت هزینه استفاده از سیستم از آن بهره مند می شود. این شرکت ها منابع رایانه ای ، مثل سرور یا فضای ذخیره سازی را از طریق اینترنت در اختیار کاربران قرار می‌دهند. Microsoft Azure مثالی از ابر عمومی است.

blank


قابلیت ها :
هزینه بسیار پایین تر
قابلیت Scale کردن به سمت بی نهایت
اطمینان بالا
SLA بسیار بالا

در ابر عمومی ، تمام سخت افزار ، نرم افزار و زیر ساخت های پشتیبانی توسط سرویس دهندگان ابر مدیریت می‌شود و شما می‌توانید از طریق مرورگر خود به حساب کاربری تان دسترسی داشته باشید از سرویس ها استفاده کنید.

ابر خصوصی (Private Cloud)
private cloudابر خصوصی به منابع رایانش ابری گفته می‌شود که مربوط به داخل یک سازمان و محدود به کاربران آن سازمان است. این نوع از ابر می‌تواند در دیتاسنتر های خود آن شرکت قرار داشته باشد ، برخی از کمپانی ها هم از سرویس دهندگان خارجی برای میزبانی ابر خود استفاده می‌کنند. در ابر خصوصی سرویس ها و زیرساخت ها در یک شبکه خصوصی نگهداری می‌شوند.

blank


این مدل از پیاده سازی رایانش ابری.استفاده کنندگان این مدل از رایانش ابری بیشتر سازمان ها و ارگان های دولتی می باشند که برای ارائه سرویس به کارکنان خود از این پلتفرم استفاده می کنند.

قابلیت ها :
قابلیت Scale شدن بسیار بالا
امنیت بیشتر
منعطف شدن سیستم


ابر ترکیبی (Hybrid Cloud)
hybrid cloudابر ترکیبی تلفیقی از ابرهای خصوصی و عمومی است ، با استفاده از تکنولوژی این دو نوع را با هم در می آمیزد و این امکان را می‌دهد که داده و اپلیکیشن ها بین آن ها به اشتراک گذاشته شود .

این مدل از پیاده سازی رایانش ابری اغلب به عنوان بهترین مدل پیاده سازی شناخته می شود. در این مدل یک سازمان هم دارای پلتفرم Private Cloud و هم Public Cloud هست و می‌تواند بر حسب نیاز خود از هر کدام از این دو مدل استفاده کند.

با امکان اشتراک داده و نرم افزار بین ابر عمومی و خصوصی ، ابر ترکیبی به کسب و کار شما انعطاف بیشتری می‌دهد ، آپشن های بیشتری برای گسترش آن وجود دارد و همچنین به شما کمک می‌کند زیرساخت ها و امنیت خود را بهینه سازی کنید.

blank



قابلیت ها :
کنترل بیشتر
راحتی مدیریت
کاهش هزینه


انواع سرویس های رایانش ابری
اغلب سرویس های رایانش ابری در 4 دسته کلی تقسیم بندی می‌شوند که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

IaaS (زیر ساخت به عنوان سرویس)
پایه ای ترین سرویس رایانش ابری IaaS است . با این سرویس شما یک زیر ساخت آی تی (سرورها و ماشین های مجازی ، فضای ذخیره سازی ، شبکه ها و سیستم های عامل) را از یک سرویس دهنده رایانش ابری خریداری می‌کنید.

PaaS (پلتفرم به عنوان سرویس)
این نوع از رایانش ابری محیطی برای توسعه ، تست ، تحویل و مدیریت نرم افزارها در اختیار کاربران قرار می‌دهد. با استفاده از PaaS توسعه دهندگان می توانند به راحتی و بدون نگرانی از تنظیم و مدیریت زیر ساخت ها ، سرور ها ، فضاهای ذخیره سازی و پایگاه های داده به توسعه اپلیکیشن های موبایل یا وب خود بپردازند.

رایانش بدون سرور (serverless computing)
با همپوشانی با PaaS ، این سرویس از رایانش ابری روی توسعه قابلیت های برنامه ها بدون صرف زمان روی مدیریت سرور ها زیرساخت های مورد نیاز برای انجام آن تمرکز دارد. سرویس دهنده ابر ، نصب، مدیریت ظرفیت ها و همچنین مدیریت سرور ها را برای شما انجام می‌دهد.

SaaS ( نرم افزار به عنوان سرویس)
سرویس SaaS روشی است برای در اختیار گذاشتن نرم افزارها از طریق اینترنت ، با پراخت حق اشتراک. با استفاده از این روش سرویس دهنده ، نرم افزارها را نصب و مدیریت می‌کند و کاربران از طریق مرورگر های خود به نرم افزار وصل می‌شوند و از آن استفاده می‌کنند.


همانطور که دیدید با ابر ، سازمان ها به بهره وری بهتر خواهند رسید و صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های آن‌ها خواهد داشت . این تمام ماجرا نیست ، و پیشرفت های این تکنولوژی قطعا در ادامه شگفتی‌های بیشتری برای کاربران به دنبال خواهد داشت.



سرویس ها و خدمات گروه الو سرور
گروه الو سرور بعد از گذشت 9 سال و تلاش شبانه روزی موفق به پیاده سازی پلتفرم رایانش ابری به صورت Private و Public شده است.

نام این پلتفرم رایانش ابری DHC یا Dynamic Hybrid Cloud گذاشته شده است که در ادامه در رابطه آن توضیحاتی خواهیم داد.

DHC سیستمی است که با استفاده از نیروهای متخصص داخلی و بسترهای موجود شرکت های معتبر صنعت IT طراحی و پیاده سازی شده و به مشتریان خود اعم از افراد و سازمان ها اجازه می دهد که بتوانند در مدت زمان بسیار کوتاه و با هزینه بسیار پایین زیر ساخت و راهکار های سخت افزاری و نرم افزاری خود را با استفاده از این محصول تامین نمایند.

مشتریان می توانند بر روی راهکار ما از اتوماسیون لایه های زیر استفاده نمایند:

  • شبکه

  • سرور

  • ذخیره ساز

  • امنیت

  • نرم افزار

  • بک آپ

  • مانیتورینگ

    در واقع سازمان های کوچک با استفاده از این بستر (پلتفرم)، تا آخر عمر کاریشان نیاز به درگیر کردن خود با IT و نیروهای IT را نخواهند داشت و سازمان های بزرگ نیز می‌توانند هزینه های بسیار زیاد خود را با استفاده از سرویس های ما کاهش داده و از درگیری ها با قسمت IT خود بسیار زیاد رهایی یابند.

    بستر (پلتفرم) ما این قابلیت را دارد تا بتواند به شرکت های واسطه اجازه دهد که محصول را با نام خود بفروش رسانده و به عنوان Retailer نیز به دیگران ارائه خدمات نمایند.

    قابلیت های سیستم جامع فناوری اطلاعات DHC Cloud:

  • قابلیت ارائه سرویس های مجازی و فیزیکی به مشتریان (VPS, Physical Servers) و VDC

  • قابلیت سفارش لایه ذخیره ساز به صورت On-demand

  • قابلیت سفارش لایه شبکه

  • قابلیت پیاده سازی فایروال

  • قابلیت پیاده سازی Load Balancer

  • قابلیت ارائه Software as a Service

  • قابلیت پیاده سازی Desktop as a Service

  • قابلیت پیاده سازی Platform as a Service

  • قابلیت ارائه Disaster Recovery as a Service

  • قابلیت Scale Up

  • قابلیت Scale In

  • قابلیت Scale Out

  • قابلیت Auto Scale (یکی از قابلیت های منحصر به فرد Amazon)

  • قابلیت پیاده سازی IPS/IDS بر روی ماشین ها

  • قابلیت ارائه Storage Drivers (مانند Google Drive)

  • قابلیت ارائه سرویس بر اساس Lease Time

  • قابلیت مانیتورینگ لحظه ای ماشین و منابع آن

  • استفاده از متد Pay as you Go به عنوان Revenue Model

    مدل های همکاری :
    سرمایه گذاری
    گروه الو سرور همواره به دنبال این بوده است که بتواند از پلتفرم جامع رایانش ابری خود استفاده کند و به کاربران ایرانی سرویس بدهد.
    در این راستا این گروه از هر گونه سرمایه گذاری و اسپانسرشیپ استقبال خواهد کرد.

    فروش پلتفرم
    سازمان ها یا شرکت هایی که نیاز به پلتفرم رایانش ابری داشته باشند می توانند از طریق برقرار ارتباط با گروه الو سرور این پلتفرم را خریداری کنند و از آن کسب در آمد کنند.

    پیاده سازی و نگهداری
    سازمان ها و شرکت ها میتوانند با پرداخت هزینه ماهانه ای پلتفرم را از الو سرور به صورت Lease اجاره کنند و از آن بهره ببرند.

    در این مدل مادامی که پلتفرم در اجاره می باشد نگهداری و پشتیبانی آن بر عهده تیم ما می باشد.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

Instagram linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram
فروشگاه
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من