مقالات

رم سرور

رم سرور اچ پی

رم سرور

رم سرور RAM مخفف کلمه Random Access Memory است. این کلمه به معنای حافظه دسترسی تصادفی بوده و یکی از مهم ترین انواع حافظه در سخت افزار سیستم شما است.
انواع گوناگونی از رم سرور در بازار موجود است که تفاوت عمده آن ها در ظرفیت نگهداری داده می‌باشد. رم ها در ظرفیت ها 32 گیگابایت، 64 گیگابایت، 128 گیگابایت و… تولید و به فروش می‌رسد.

مطرح ترین برند در رم های موجود در بازار، رم سرور اچ پی است. برند HP یکی از بزرگ ترین شرکت های تولید رم سرور، هارد و… در جهان است. شرکت HP برای اطمینان از قابلیت امنیت و اطمینان و حداکثر به روز بودن سیستم، رم سرور HP را در محیط های بسیاری، تحت آزمایشات شدید و دقیقی قرار داده است.
رم سرور اچ پی برای بهره وری انرژی طراحی شده است و به کاهش مصرف کلی سرور کمک می‌کند. با کاهش مصرف، هزینه های عملکردی سرور بدون وارد شدن آسیبی به عملکرد و قابلیت اطمینان آن، کاهش می‌یابد.

خرید رم سرور

همان طور که گفتیم رم سرور یکی از مهم ترین انواع حافظه در سخت افزار بوده و بعد از پردازنده، اصلی ترین قطعه جانبی است که از عوامل سرعت زا در سیستم به حساب می‌آید. هر چه میزان رم سرور شما پایین تر، سرعت پردازش کم تر است و هر چه رم سرور شما مقدار بیشتری را به خود اختصاص دهد سرعت پردازش آن هم بالا می‌رود.

در هنگام خرید رم در انتخاب آن باید دقت کرده و متناسب با عملکرد و بازده سریع در سرور شما باید رم مورد نظر را تهیه کنید. در سرورها به دلیل استفاده طولانی مدت از رم سرور بهترین گزینه حافظه رم سرور ECC است که داده ها را از اولین بیت آن ها بررسی کرده و در صورت رخ دادن کوچکترین خطایی آن را تصحیح می‌کند. در رم سرور ECC یا Error Correction Codes فایل ها در یک بلاک اضافه تر از بلاک مورد نیاز سیستم ذخیره شده و پس از بررسی دیتا و عدم مشکل به بلاک مورد نظر و اصلی انتقال پیدا می‌کند. اما در رم های مربوط به کامپیوتر و مصارف خانگی از حافظه NON_ECC استفاده می‌شود که قابلیت تشخیص خطا و تصحیح درآن ها وجود ندارد.

حافظه ECC یا Non_ECC ؟

آیا سیستم من به حافظه ECC یا Non-ECC نیاز دارد؟ این سوالی است که اکثر کاربران حافظه می پرسند. این سوال گرچه کمی فنی است ، اما با یادگیری نحوه کار حافظه ECC و غیر ECC می‌توان در عرض چند دقیقه به آن پاسخ داد.

حافظه ECC برای ذخیره سازی داده های رایانه ای طراحی شده است و برای شناسایی و اصلاحات مربوط به خرابی داده های داخلی یا خطای داده ها گزینه انتخابی خوبی است.
تراشه های حافظه آن بیشتر از پردازنده های غیر ECC تشکیل شده است. به طور کلی برای سیستم های رایانه ای که داده هایی با ارزش بالا را نگهداری می کنند و فساد داده ها برای آن ها قابل تحمل نیست ، این حافظه استفاده می شود.

این در حالی است که اگر در هنگام انتقال داده به دلیل خطای ارتباطی شبکه ، یک واحد داده تغییر کند ، ECC از سیستم حافظه شما به طور کامل محافظت می‌کند. به عنوان مثال “1” را به عنوان یک واحد نمونه داده ارسال شده در سیستم شما در نظر بگیرید، اگر در بین راه عوض شده و “0” دریافت شود. این همان چیزی است که شما آن را خطا نامیده و به آن خطای تک بیتی می گویند.

ECC را غالباً به اشتباه با حافظه ثبت شده یا بافر مقایسه می کنند ، در واقع حافظه بافر همان حافظه ECC نیست. یک حافظه ثبت شده می تواند انتقال داده شما را تثبیت کند ، اما ECC قابلیت تثبیت آن را ندارد، بلکه در عوض به طور خودکار خطاهای حافظه را تشخیص می دهد و آن را تصحیح می کند.همانطور که گفته شد، یک حافظه ECC با یک حافظه ثبت شده جفت می شود (اما ارتباط مستقیم با آن ندارد) حافظه ای است که بیشتر برای سرورها و ایستگاه های کاری استفاده می شود.

حافظه غیر ECC

این سیستم به طور عمده توسط سیستم های خانگی مورد استفاده قرار می گیرد، و دارای تشخیص و اصلاح خودکار ECC خطاهای حافظه نیست اما از نظر عملکرد 2٪ مزیت دارد و معمولاً ارزان تر است ، اما با توجه به داده هایی که سیستم شما در اختیار دارد، در یک معامله ی بزرگ امکان خطای حافظه یا فساد معمولا زمانی رخ می دهد که سیستم شما بیش از حد روشن شود، بنابراین داشتن حافظه غیر ECC کمی ایجاد خطا می کند و باید هر چند وقت یک بار خاموش شود. برخلاف سیستم های دیگر که از یک حافظه ECC تغذیه می کند، می تواند طولانی تر استفاده شوند و از نظر ثبات حافظه هیچ مشکلی نخواهند داشت.

حافظه ECC در مقابل حافظه غیر ECC

تفاوت حافظه ECC با حافظه غیر ECC چیست؟ در حالی که هر دو انتظارات یک حافظه را برآورده می‌کنند، اما یک حافظه ECC یک حافظه مناسب تر با نظم بیشتری برای سیستم شما است.
یک حافظه ECC به طور خودکار خطاهایی را که از حافظه شما بیرون می آیند ، شناسایی کرده و به طور خودکار آنها را تصحیح می کند. اما یک حافظه غیر ECC این کار را نمی کند. اما این حافظه ها هم فوایدی دارند مانند اینکه نسبت به حافظه های ECC کمی سریعتر عمل می کند و همچنین از قیمت کمتری برخوردار هستند.

یک حافظه ECC پایداری بیشتری خواهد داشت و به همین دلیل است که اغلب توسط سرورها و ایستگاه های کاری با داده های ارزشمند ترجیح داده می شود. در حالی که یک حافظه غیر ECC اغلب در سیستم خانگی استفاده می شود و این تمام عملکردی است که می تواند داشته باشد البته به شرطی که طولانی مدت روشن نماند.همچنین باید توجه داشته باشید که جفت شدن حافظه ECC و غیر ECC تشخیص خودکار و اصلاح خطاهای حافظه و خرابی حافظه غیر ECC را فعال می کند. بنابراین بهترین شرایط شما جفت شدن یک حافظه ECC با یک حافظه غیر ECC است.

ویژگی های حافظه ECC و غیر ECC

• تشخیص خودکار خطاهای حافظه و تصحیح خودکار آن ها
• گران تر است نسبت به حافظه غیر ECC
• 2٪ ضعف عملکردی
• برای سیستم با داده های با ارزش بالا (سرورها و ایستگاه های کاری) توصیه می شود.
• حافظه غیر ECC ارزان تر است اما نمی تواند خطاها را تشخیص دهد.

انواع رم سرور HP

انواع رم سرور های حافظه به DDR2, DDR3, DDR4 تقسیم می‌شود که قیمت رم سرورها با توجه به نیاز شما برای کسب و کار خود متفاوت است.
ماژول رم سرور سری DDR2 دارای 240 پین است که باعث افزایش سرعت آن می‌شود. این حافظه دارای چهار انتقال داده در یک پالس زمانی CPU است و در حافظه DDR2 معمولا از دو کانال ارتباطی برای افزایش سرعت استفاده می‌شود.

اما این رم ها متاسفانه با مادربردهای قدیمی سازگاری ندارد و نمیتوان آن را به یک مادربرد قدیمی که از اسلات DDR پشتیبانی می‌کند متصل نمود و از آن استفاده کرد، زیرا ساختار ماژول DDR2 از سایر ساختارهای ماژول DDR متفاوت است.

رم DDR3 هم دارای 240 پین است و نسبت به نسل های قبلی خود با ولتاژ پایین تر و مصرف انرژی کمتری کار می‌کند. نرخ انتقال اطلاعات در این رم سرور 12.81600 Gb/s است. سرورهایی که قابلیت پشتیبانی از رم DDR3 را دارند، می‌توانند ماژول های 1, 2, 3 را به صورت پکیج در کنار هم داشته باشند. اگر سیستم شما توانایی این پشتیبانی را داشته باشد می‌تواند چندین RAM از نوع DDR3 که از نوع Dual channel و Triple channel است را در کنار هم داشته باشند، که این موضوع سرعت رم را نسبت به حالت تک ماژولی بیشتر و کارایی را بالاتر می‌برد.

رم سرور DDR4

در بازار امروزی و در حال حاضر بازار خرید رم سرور در اختیار حافظه های DDR4 است. در صورت خرید این حافظه و حتی در صورت خرید رم سرور دست دوم از نوع حافظه DDR4 می‌توانید بدون هیچ مشکلی در زمان طولانی و با کیفیت بالا از یک رم با سرعتی پایین تر از حد مجاز مادربرد استفاده کنید.
بارزترین تفاوت بین DDR4 و DDR3 سرعت و زمان بندی DDR4 و در دسترس بودن آن در یک بازه گسترده است. حافظه DDR4 مصرف برق کمتری داشته و زمان تاخیر یا بیکاری آن هم کاهش می‌یابد.

رم DDR4 سقفی برای سرعت کلاک شان ندارند و در واقع هنوز برای آن ها سقفی پیدا نکرده اند.
در صورتی که برای کسب و کار خود نیاز به خرید رم سرور و یا حتی نیاز به خرید رم دست دوم دارید می‌توانید با کارشناسان ما در بخش تماس ارتباط برقرار کرده و راهنمایی های لازمه را دریافت کنید.

نوشته های مشابه

4 دیدگاه در “رم سرور

  1. امیر گفت:

    خیلی عالی بود ممنونم از سایت خوبتون من از شما یه تعداد رم سرور خریداری کردم از یاسوج هستم

    1. aloserver24 گفت:

      سلام روزتون بخیر خواهش میکنم باعث افتخاره که با شما همکاران گرامی همکاری داریم

  2. رسول گفت:

    سلام ممنون از سایت خوب و خدمات سریع

    1. aloserver24 گفت:

      سلام روزتون بخیر خواهش میکنم تشکر از نظرات مثبت و خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + چهارده =